Genele răspund nu numai de structura și aspectul exterior al pielii, dar controlează și procesele biochimice complexe care au loc în piele în decursul întregii vieți. Epiderma fiecăei persoane reacționează în mod diferit la acțiunea factorilor de mediu și are nevoi individualizate în substanțe nutritive. Înțelegerea acestor condiții permite încetinirea proceselor de îmbătrânire a celulelor, evitarea manifestării fenomenului de ptoză a țesuturilor la vârste tinere.

Генетические основы старения эпидермиса картинка

Ce particularități ale pielii sunt determinate de ADN?

Genele răspund nu numai de structura și aspectul exterior al pielii, dar controlează și procesele biochimice complexe care au loc în piele în decursul întregii vieți. Epiderma fiecăei persoane reacționează în mod diferit la acțiunea factorilor de mediu și are nevoi individualizate în substanțe nutritive. Înțelegerea acestor condiții permite încetinirea proceselor de îmbătrânire a celulelor, evitarea manifestării fenomenului de ptoză a țesuturilor la vârste tinere.

Evaluarea stării curente a pielii și predispoziția pentru afecțiuni dermatologice se efectuează în baza rezultatelor testelor genetice. Medicii stabilesc predispoziția pentru îmbătrânirea rapidă a pielii, formarea ridurilor, deshidratarea crescută, deficitul de substanțe utile (vitaminele grupei В, vitamina D, acizii grași Omega-3), afectarea pielii datorită glicozilării nefermentative (legăturii dintre proteine și carbohidrați de revenire). Se evaluează și eficiența protecției antioxidante și a fermenților care iau parte la detoxifierea organismului.

Тип старения зависит от генетического полиморфизма фото

Ce gene răspund de proprietățile pielii?

Testul ADN presupune studiul unei multitudini de gene responsabile de sănătatea pielii feței și corpului. Chiar și niște mutații nesemnificative pot duce la înrăutățirea stării stratului superior, la îmbătrânirea biologică prematură, fotoîmbătrânire, perturbarea metabolismului vitaminelor. Astfel de perturbări pot provoca procese inflamatoare și încetini vindecarea plăgilor, ceea ce va duce la formarea inevitabilă a cicatricilor.

Dacă vă preocupați cu adevărat de sănătatea dvs, dacă doriți să obțineți un rezultat corespunzător după efectuarea de tratamente cosmetice și să îndepărtați eficient problemele dermatologice, este necesar să obțineți un pașaport genetic al pielii. Tehnologiile moderne permit analiza unui număr de gene responsabile de procesele biochimice cheie din epidermă.

Defectele genei ММР1 se manifestă exterior sub forma unor riduri fine, palorii și întunecării pielii, chiar din tinerețe. De flexibilitatea pielii este responsabil colagenul, care este sintetizat de gena Col1A1. Dacă o persoană are un polimorfism la aceste două gene, aceasta este o indicație clară pentru parcurgerea tratamentelor de peeling, biorevitalizare și mezoterapie, orientate spre remedierea deficitului de acid hialuronic.

O influență puternică asupra stării epidermei o au toxinele și produsele metabolismului, de aceea orice disfuncții ale sistemului de detoxifiere se manifestă exterior. De acest fapt sunt răspunzătoare câteva gene (CYP1A1, GSTM1, GSTT1), care controlează sinteza fermenților care iau parte nemijlocită în distrugerea toxinelor. Testul eficienței genelor IL1B и TNF va ajuta la alegerea unei variante mai puțin invazive de peeling și alte tratamente, deoarece polimorfismul acestora determină predispoziția pentru inflamații, reducerea activității antioxidante.

Исследование генома позволяет улучшить состояние кожи фото

Cum poate testul genetic să îmbunătățească starea pielii?

Existena pașaportului genetic oferă posibilitatea evitării de tratamente ineficiente, contraindicate, precum și administrarea de medicamente care pot da complicații. Acest lucru este deosebit de actual pentru persoanele care doresc să arate tinere și bine, cât mai mult timp, cu păstrarea și a sănătății. Semnele exterioare de îmbătrânire a epidermei sunt numai simptome, care demonstrează că în organism au deja loc procese patologice. De aceea esre atât de important să se identifice predispoziția pentru boli și să se controleze starea organismului propriu prin măsuri profilactice, stabilite de medic.

Testul ADN permite aflarea predispoziției pentru un anumit tip de îmbătrânire, ce porțiuni ale pielii sunt supuse celui mai mare risc de apariție a unor afecțiuni dermatologice. În funcție de particularitățile genelor se poate stabili cât de repede se va desfășura procesul de îmbătrânire, cât de importantă este protecția împotriva razelor ultraviolete. Acest lucru este foarte important pentru că expunerea la soare poate dăuna organismului, îndeosebi în cazul unui risc crescut de apariție a melanoamelor. În caz contrar, la o expunere insuficientă la soare apare riscul de hipovitaminoză (vitamina D, necesară pentru întărirea aparatului locomotor este sintetizată în cantitate insuficientă).

Rezultatele testului genetic pot fi aplicate în domenii diferite. Ele au o cerere mare nu numai în medicină, ci și în cosmetologie. De aceea, este atât de importantă obținerea unui pașaport al pielii în timp util. Acest lucru este legat de faptul că femeile și bărbații din zilele noastre doresc să evite îmbătrânirea prematură. Terapia antiîmbătrânire se aplică individualizat pentru fiecare pacient, dar baza sistemului personalizat o constituie abordarea complexă. Descifrarea ADN, vârsta, sexul, paeticularitățile organismului, toate acestea trebuie luate în considerare la alegerea metodicii profilaxiei îmbătrâniriii și întineririi.

Testul genetic este cheia pentru un viitor sănătos și prelungirea tinereții. Câteva minute alocate prelevării de material biologic vor permite obținerea de răspunsuri la multe întrebări despre sănătatea și genetica pielii. Analiza se face o singură dată și în baza rezultatelor obținute se realizează o schemă individuală de îngrijire pentru zeci de ani. Datele obținute prin test se introduc în pașaportul genetic al persoanei, lucru care face păstrarea și utilizarea acestora foarte comodă.