Diabetul ucide copiii și bătrânii. Orice contribuție pe care o faceți va salva viața cuiva!

genobiosis

“Flavipiravir” - noul panaceu în vindecarea COVID - 19, declară medicii chinez

Pacienții, cărora li s-a administrat Favipiravir s-au lecuit de la coronavirus timp de patru zile The Guardian .

Zhang Xinmin, un purtător de cuvânt al Ministerului Chinez al Științei și Tehnologiei, a declarat că medicamentul pe care Japonia îl folosește pentru a trata noi tulpini de gripă s-a dovedit eficient pentru pacienții cu coronavirus.

Despre aceasta este raportat de The Guardian, citând miercuri presa japoneză.

În special, Zhang Xinmin a spus că medicamentul „Favipiravir”, dezvoltat de o filială a Fujifilm, a dat rezultate încurajatoare în timpul studiilor clinice la Wuhan și Shenzhen. Studiul a implicat 340 de pacienți. Menţionează că, pacienții cărora li s-a administrat medicamentul în Shenzhen s-au lecuit de la coronavirus în patru zile, după ce testele lor au arătat un rezultat pozitiv. Dar, cei care nu au luat acest medicament s-au lecuit de la coronavirus în 11 zile.

În plus, la 91% dintre pacienții care au luat favoripiravir, radiografiile au confirmat o îmbunătățire a stării pulmonare.

Medicii din Japonia folosesc același medicament în studiile clinice la pacienții cu coronavirus cu simptome ușoare sau moderate, în speranța că va ajuta la prevenirea răspândirii virusului.

Cu toate acestea, Ministerul Sănătății japonez a sugerat că la persoanele cu simptome complexe, medicamentul nu este la fel de eficient.

Medicamentul este cunoscut și sub numele de Avigan. „Am dat Avigan persoanelor de la 70 până la 80, dar nu pare să funcționeze atât de bine când virusul s-a înmulțit deja”, scrie Mainichi Shimbun. De asemenea, au fost găsite limitări în studii care au implicat pacienți care suferă de coronavirus folosind o combinație de medicamente antiretrovirale lopinavir și ritonavir.

În 2016, guvernul Japoniei a oferit favoripiravir pentru ajutorul de urgență pentru a combate focarul de virus Ebola în Guineea.

Publicația scrie că favipiravir trebuie să fie aprobat de guvern pentru utilizare completă la pacienții cu Covid-19, deoarece inițial a fost destinat tratamentului gripei.

Reamintim, oamenii de știință olandezi au descoperit pentru prima dată un anticorp care blochează infecția cauzată de coronavirus COVID-19.

În SUA, pe 17 martie, primii patru voluntari au primit vaccinul de la Coronavirus Covid-19, dezvoltat în timp record.

Apelare
Acest site folosește cookie. Acest lucru este necesar pentru simplificarea vizualizării și navigării confortabile