Diabetul ucide copiii și bătrânii. Orice contribuție pe care o faceți va salva viața cuiva!

genobiosis

Pașaportul genetic ce este, cui este necesar și cum se realizează?

Pașaportul genetic (sau pașaportul ADN) este un document medical personal, conținând datele analizelor moleculare și celulare ale genomului uman. Fiecare individ are un cod ereditar unic, cunoașterea căruia permite elaborarea unei scheme individuale de alimentație, mod de viață și tratament. Testul genetic este absolut sigur și nu are contraindicații. Materialul pentru studiu poate fi sângele, saliva, părul, unghiile.

Генетический пасспорт

Siguranța și longevitatea de ce este nevoie de analize genetice?

Un test genetic complex permite rezolvarea unui rând de probleme care scad calitatea vieții în zilele noastre. Datorită acestui test se pot cunoaște probabilitatea apariției de boli ereditare, profilul etnic, capacitatea intelectuală și fizică. Avantajul de necontestat al analizei ADN este posibilitatea diagnosticării timpurii a unui număr de boli ascunse.

Pașaportul genetic oferă informații cu privire la

  • Reacția la administrarea de medicamente
  • Cauzele sterilității și afecțiunilor ginecologice
  • Predispoziția la diverse boli
  • Tulburări metabolice în țesuturile osoase
  • Starea imunității și tendința la alergi
  • Apariția tumorilor (în cazul markerilor oncologici prezenți)

O mare parte a ADN nu se modifică în decursul vieții, de aceea este suficientă efectuarea analizei o singură dată. Planificarea familială, eliminarea problemelor de sănătate, creșterea calității și duratei vieții oamenilor care suferă de boli genetice, alegerea unui program personalizat de prevenire a îmbătrânirii sunt mult mai simplu de realizat dacă pacientul are rezultatele testului ADN.

Генетический пасспорт

Cui și când îi este necesar pașaportul genetic?

Medicii sunt convinși de faptul că pașaportul biometric facilitează dezvoltarea sănătății oamenilor din întreaga lume, având în vedere că existența unei baze de date unice îmbunătățește munca specialiștilor din domeniul sănătății. Oamenii nu se gândesc întotdeauna la semnificația informațiilor genetice, deși acestea au permis perfecționarea metodelor și tehnologiilor existente în medicină, ceea ce a permis găsirea de metode mai eficiente de tratare a bolilor grave.

Dacă o rudă a dvs a fost diagnosticată cu cancer, hipertensiune, diabet, afecțiuni cardiovasculare, există o probabilitate ridicată că urmașii vor intra într-o grupă de risc. Tehnologiile moderne permit efectuarea de teste genetice copiilor încă din primele zile de viață, însă pentru obținerea de rezultate exacte se recomandă efectuarea testului după vârsta de 14 ani.

De studiul influenței medicamentelor asupra codului genetic și eredității se ocupă farmacogenetica. Ținând seama de faptul că modificările în ADN pot apărea urmare unei terapii medicamentoase de lungă durată, se recomandă efectuarea testului celor care se preocupă nu numai de propria sănătate, ci și de bunăstarea urmașilor.

Pașaportul genetic poate fi obținut de orice persoană care dorește să-și cunoască originea, cpacitățile fizice, riscul de apariție a bolilor și dependențelor. Existența unui document cu informații complete va fi utilă în multe situații: la stabilirea paternității, la suspiciuni privind cancerul și alte boli cronice, la planificarea familială, alegerea dietei și sportului optim.

Генетический пасспорт

Cum se fac studiul?

Înainte de obținerea documentelor, este necesară efectuarea analizei ADN. Pentru aceasta este important să se apeleze la serviciile unui laborator medical specializat, care are toate condițiile pentru prelevarea materialului și studiul ulterior al acestuia.

Metoda de determinare a markerilor după sângele pacientului este de foarte mare precizie și este foarte sigură. După prelevarea materialului genetic se așteaptă descifrarea completă a genomului. Datele acesteia se introduc în microcipul documentului, de unde ele pot fi citite cu un telefon mobil. După aceasta toate rezultatele analizelor devin disponibile în contul personal de pe pagina web și în format PDF.

Генетический пасспорт
Информация о генах
Информация о генах
Информация о генах
Информация о генах

Ce informații oferă pașaportul genetic?

După parcurgerea testului genetic o persoană va cunoaște multe aspecte noi cu privire la propriul organism, ceea ce este util în profilaxia și tratamentul bolilor, dietei, exercițiilor fizice, stabilirea unei scheme personalizate de măsuri pentru prevenirea îmbătrânirii. Pașaportul genetic are mai multe funcții foarte importante:

  • se poate afla originea etnică și pot fi găsite rudele din întreaga lume pe baza informațiilor despre cromozomi;
  • permite identificarea unor probleme de sănătate și corectarea dietei, a modului de viață;
  • oferă informații privind predispozițiile la boli ereditare și cronice;
  • rezultatele cercetării materialului biologic se pot utiliza pentru determinarea mutațiilor fătului în diverse faze ale sarcinii;
  • markerii genetici permit realizarea unui pașaport al pielii, în care sunt indicate riscurile, sensibilitatea individuală la proceduri și produse cosmetice;
  • tipul de temperament, bioritmurile, predispoziția pentru anumite activități, toate sunt prezente în codul genetic;
  • riscul de apariție a dependențelor, precum și eficiența administrării de medicamente.

Practica de creare și păstrare a pașapoartelor genetice există în mai multe țări, cea mai mare bancă de date ADN fiind în Marea Britanie, unde se emit astfel de documente de aproapre 25 de ani. De asemenea, în Federația Rusă există reglementări care impun obținerea unui pașaport genetic începând cu anul 2015. Medicii susțin că acest lucru va permite creșterea calității actului medical, va simplifica schema de lucru cu pacienții, va face viața oamenilor mai comfortabilă.

Genobiosis

Genobiosis

Pașaportul genetic este o metodă simplă, dovedită, pentru a trăi mai mult și mai bine!

  • Restabiliți legăturile familiale și cunoașteți-vă strămoșii

  • Preveniți apariția bolilor grave la dvs. și la descendenții dvs.

  • Descoperiți care este nutriția și îngrijirea potrivită pentru organismul dvs.

  • Construiți-vă o carieră fulminantă prin definirea abilităților și talentelor dvs. determinate genetic

Genobiosis
Genobiosis

Promoție!

Consultare genetică la doar 25 RON!
dnk
*Introduceți numărul de telefon corect
Apelare
Acest site folosește cookie. Acest lucru este necesar pentru simplificarea vizualizării și navigării confortabile