Diabetul ucide copiii și bătrânii. Orice contribuție pe care o faceți va salva viața cuiva!

genobiosis

Vaccinul coronavirus a fost testat la om

In Statele Unite, patru voluntari au primit un nou vaccin. Vor fi 45 de voluntari in total, iar incercaiile vor dura mai mult de un an.

Primii patru voluntari au primit vaccinul Covid-19, dezvoltat in timp record. Cercetările se desfășoara la Kaiser Permanente Washington Health Research Institute din Seattle, SUA. Luni, 16 martie, raporteaza AP.

In total, 45 de voluntari cu vârste cuprinse intre 18 și 55 de ani vor participa la teste. Ei vor primi diferite doze de vaccin dezvoltat de Moderna, o companie de biotehnologie cu sediul in Massachusetts, și Institutele Naționale de Sănatate din SUA (NIH).

In acelasp timp, funcționarii medicali americani spun ca va fi nevoie de la 12 pâna la 18 luni pentru a aproba pe deplin orice vaccin potențial.

In plus, se raportează ca un studiu clinic al unui vaccin anti-coronavirus dezvoltat de Inovio Phannaceuticals, o companie americană, la Universitatea din Pennsylvania și cu centrul experimental Kansas City va incepe in aprilie. La test vor participa câteva zeci de voluntari.

In dimineața zilei de 17 martie, 182.727 de persoane erau infectate cu coronavirus în lume, 79.883 de persoane s-au recuperat, 7174 de persoane au murit.

In februarie, a fost raportat ca Moderna, o companie americană de biotehnologie, a prezentat vaccinul mRNA-1273 de la COYID-19, care este planificat să fie testat la om. Și în Olanda, oamenii de știintă au gasit un anticorp la coronavirus. Acesta este primul anticorp care blochează infecția, spun oamenii de știință, dar subliniază ca va dura luni de cercetare.

Apelare
Acest site folosește cookie. Acest lucru este necesar pentru simplificarea vizualizării și navigării confortabile